Steunactie barmedewerkers

Beste bezoekers van de Lombard,

Graag vragen wij jullie om een kleine bijdrage als steun voor onze enthousiaste medewerkers achter de bar.

Zij missen hun inkomsten na een abrupte sluiting als gevolg van de Coronacrisis. Of en wanneer zij weer kunnen beginnen is nog onzeker, maar we houden met hen contact. Onderaan dit bericht is hun situatie wat preciezer uitgelegd. Bij deze de hartelijke groeten van Eric, Daantje, Maura, Kees, Anne en Marc!

Een financiële bijdrage kun je doen met de tikkie ‘Steunactie barmedewerkers’ via https://tikkie.me/pay/k3l4b7jvqf5jtpel1hej  Deze link is geldig t/m 25 april. Of door overmaken naar rekening NL12SNSB0706147235 tnv Stichting Denksportcentrum Rotterdam (onze officiële naam) onder vermelding van ‘steunactie barmedewerkers’. Heb je zelf wat minder financiële armslag? Dan is een mailtje met een persoonlijke boodschap ook erg welkom! info@www.denksportcentrumrotterdam.nl  Graag dit verzoek delen!

Afgelopen 2 weken spraken wij (Roefi, Anneke en Barbara) in verschillende video conference calls hen allen persoonlijk om nader over de toekomst te spreken. Een paar citaten:

Eric: “Na vele  jaren met veel plezier gewerkt te hebben stop ik per 1 mei. Ik blijf actief voor de clubs waarvan ik lid ben en vind het een goed idee als de stichting iets voor ons als medewerkers wil doen.”

Daantje: “De dinsdagavond vind ik erg leuk om te werken, vooral omdat je de mensen al beter kent. Dat maakt het werken bij de Lombard leuker dan de andere horecabaantjes die ik heb gehad.”

Maura: “”Donderdagavond is het altijd erg druk, maar dat maakt het juist gezellig!”

Kees: “Ik werk meestal twee dagen in de week en dat bevalt prima. Dit baantje is leuker dan allerlei andere opties door het contact met de mensen.”

Anne: “Inmiddels heb ik anderhalf jaar vrijwel elke donderdagavond gewerkt, het wordt steeds gezelliger!”

Marc: “I like the atmosphere of the place and I enjoy working there!”

Tot slot nog wat meer uitleg over de situatie van de medewerkers bij de Lombard:

  • De medewerkers hebben met Roefi (Bridgesociëteit de Lombard) een contract tot 1 mei. Een deel van heeft recht op doorbetaling loon t/m eind april, een deel niet. Roefi heeft toegezegd het nog verschuldigde loon met voorrang (boven andere rekeningen) te betalen, dat kan wel wat later zijn dan normaal. Hij heeft voor allen overheidssteun aangevraagd (tot 1 mei) als dat wordt toegekend (en uitgekeerd), krijgen ze dat uitbetaald.
  • De Stichting kan geen beroep doen op de tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid. Dat is nagevraagd bij de Kamer van Koophandel. Dat komt omdat de Stichting een nieuwe werkgever is (Roefi houdt zijn eigen bedrijf).
  • Op dit moment kan de Stichting niet aansluitend per 1 mei een contract/betaalde uren aanbieden; dat kan pas als er uitzicht is dat de Lombard weer open kan. Met de medewerkers is op individuele basis gesproken met als doel helderheid te bieden over de situatie en de intenties van DdL.
  • Waarom de steunactie? Een bedankje en een financieel steuntje in de rug. Dit vanwege de onzekerheid en omdat ze niet in aanmerking komen voor de overbruggingsmaatregelen die voor veel andere horecamedewerkers wel gelden.

Reacties of vragen? Mail ons op info@www.denksportcentrumrotterdam.nl of Roefi roefi.vilier@gmail.com. Dank voor jullie steun en pas op jezelf en op elkaar!

Hartelijke groet

Roefi Vilier

Barbara Knol en Anneke van der Meer  (namens het bestuur van Denksportcentrum de Lombard)

Meer nieuws

Home

Clubs & uidagingen

Zaalhuur

Cursussen

Over ons

Contact