Persconferentie 13 oktober: de Lombard moet weer even dicht (alleen schaken kan doorgaan) – update

De horecasluiting die vanaf woensdagavond 14 oktober van toepassing is geldt ook voor Denksportcentrum de Lombard. In de tussentijd zijn er vervangende activiteiten die door de bridgeverenigingen op internet worden georganiseerd. Jeugdschaak gaat wel live door. En sinds 23 oktober spelen de volwassenen van RSR Ivoren ook weer (zonder horeca). Na afstemming met de veiligheidsregio en de schaakbond bleek dat dit binnen de huidige regels kan.

Waarom mogen schakers schaken en bridgers niet bridgen? Dat heeft met het wisselen te maken. Als je de hele avond alleen met dezelfde mensen aan een tafel zit mag het wel, maar als je steeds met verschillende mensen aan tafel zit niet. De schakers hebben één tegenstander op een avond.

De conclusie van de NBB: Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Dat betekent ook dat clubs niet meer fysiek in clubverband kunnen bridgen.

De regels voor binnensporten zijn op een rij gezet door Rotterdam Sportsupport.

Hier vind je de nieuwe Noodverordening voor de regio Rotterdam met vragen en antwoorden.

Hopelijk duurt de sluiting niet te lang. Blijf allemaal gezond!

 

Meer nieuws

Home

Clubs & uidagingen

Zaalhuur

Cursussen

Over ons

Contact