Nederlandse jeugdspelers wereldkampioen op jeugd-WK in Veldhoven!

Het Nederlandse jeugdteam tot 26 jaar, bestaande uit Oscar Nijssen, Tim van de Paverd, Pim Dupont, Sibrand van Oosten, Stefan Thorpe en Youp Caris, is in Veldhoven wereldkampioen geworden. In dit team speelden vier leden van BC de Lombard. Een fantastische prestatie!

Het WK duurde 8 dagen van 31 juli t/m 7 augustus. In die 8 dagen speelde het U26 team (under 26) 23 voorronden van 14 spellen waarin ze alle deelnemende teams ontmoetten en nog eens 12 ronden van 14 spellen in de kwartfinale, halve finale en finale;  in totaal wel 490 spellen in 8 dagen. Nederland plaatste zich als tweede voor de knock-outfase waardoor ze net als de als eerste geplaatste Amerikanen, zelf de tegenstander in de kwartfinales mochten kiezen. De keuze viel op Griekenland, dat met overmacht aan de kant werd gezet. Vervolgens moest Israël na een erg spannende wedstrijd eraan geloven. In de finale klopte Nederland het team van Singapore, dat een verrassend goed toernooi speelde. Oranje was in Veldhoven voor het eerst sinds 2012 weer de beste op het WK Jeugdviertallen.

Ook in andere categorieën speelden voor ons bekende spelers:

  • Maulou Sprinkhuizen, die regelmatig op de vrijdagmiddagpartij meespeelt, speelde in het Nederlands team vrouwen tot 26; het U26W team werd 4e en viel net buiten het podium.
  • Coen Kloppert en Thom Blomsteel, beiden lid van Metro, speelden mee in de categorie U16 (jeugd tot 16 jaar). Ze kwamen zelfs in het jeugdjournaal! Ze hadden zware tegenstanders, maar gingen gedurende de week steeds beter spelen. Een goede ervaring om verder te komen!

Meer nieuws

Home

Clubs & uidagingen

Zaalhuur

Cursussen

Over ons

Contact