Kunstenaarscollectief Essentie exposeert in De Lombard

Het 7-koppige kunstenaarscollectief Essentie bestaat uit Lies Arsieni, Anne Marie Bouwman, Debbie van der Drift, Inge Hutten, Mariëlla Peters, Tilly Pieëte en Tineke Radder.

Essentie (v) wezen, de kern van een zaak

De kunstenaars kennen elkaar van de SKVR in Rotterdam, waar ze het vierjarige traject “de Opleiding” hebben gevolgd tot beeldend kunstenaar. Na het afstuderen hebben ze contact met elkaar gehouden en een kunstenaarscollectief gevormd.

Vanaf 23 augustus tonen zij hun werk in De Lombard. Zowel op de begane grond als in de kelder is een interessante expositie met gevarieerd werk uit verschillende disciplines te zien.

  • Het werk van Lies Arsieni kenmerkt zich door een mengeling van technieken. Verbinding en verweving vormen een steeds terugkerend thema in haar doeken en installaties.
  • Anne Marie Bouwman beeldhouwt op doek met olieverf, waardoor de beschouwer haar expressieve werk niet alleen bekijkt maar ook beleeft.
  • Het mixed media werk van Debbie van der Drift zet aan tot nadenken …en vaak tot een glimlach.
  • Inge Hutten creëert in haar serie verhalende installaties een verrassende wereld waar je steeds iets nieuws ontdekt.
  • Mariëlla Peters verbeeldt met haar werk een verhaal waar zij een persoonlijke connectie mee heeft. Een verhaal dat ontroert, verbaast, verrast, bezighoudt of raakt.
  • Het werk van Tilly Pieëte bestaat uit gemengde technieken,3D, collage en acryl; het is soms een mix van werkelijkheid en fantasie.
  • Tineke Radder maakt zowel plat als ruimtelijk werk dat door de gelaagdheid en de gebruikte materialen uitnodigt tot aanraking. Er valt veel te raden en je kunt als beschouwer je eigen gedachten laten gaan.

Meer nieuws

Home

Clubs & uidagingen

Zaalhuur

Cursussen

Over ons

Contact