Klaverjassen op de zondagmiddag – verslag van de 2e editie

Zondag 12 maart hielden we in het denksportcentrum het tweede klaverjastoernooi, gezellig in de bar beneden. De eerste keer waren er 14 deelnemers, nu al 20. Het lijkt erop dat het een blijvende traditie wordt! Schrijf in je agenda: zondag 30 april de derde editie, om 13:15. Dan wordt ook quiche geserveerd. Je kan je als koppel inschrijven maar ook in je eentje, via klaverjassen@dscr.nl of via onderstaande link.

Waar het de vorige keer nog even wennen was, liep alles nu even gesmeerd als de lekkere broodjes die tussendoor werden geserveerd. Er waren weer veel nieuwe gezichten, waarvan een groot deel via de app van Jolie waren gekomen. Een erg leuke manier om weer nieuwe mensen te leren kennen!

Anna nam de leiding met de indeling van een bijzondere mengvorm: vaste paren en wisselparen. De 20 deelnemers bestonden waren 5 koppels, die elk aan een tafel bleven zitten en 10 losse deelnemers die telkens een lootje trokken met wie en tegen welk koppel ze speelden. Zo speelde je als losse deelnemer met en tegen veel verschillende mensen. In de ontspannen sfeer was er genoeg tijd om daar ook een praatje mee te maken.

We speelden een voor mij geheel nieuwe manier van aannemen. Je draaide maar één keer troef, als iedereen had gepast moest de klaverjasser na de deler troef bepalen. Niet moeilijk als je een Aas hebt en B vierde van een kleur, maar de arme speler die van alle kleuren 87 in zijn handen had moest wel even slikken… Doel was het spel te versnellen, het was leuk om te zien hoe dit het spel veranderde.

Naast de sandwiches waren er twee andere attracties, die tegelijkertijd gebeurden: er kwamen schalen met bitterballen aan en het brandalarm ging af. Met de 70 bridgers boven werden we professioneel door het denksportcentrum naar buiten geloodst, waar het prachtweer was en we ontspannen afwachtten tot het gelukkig loze alarm weer werd ingetrokken. Ook de arme paarden in de manege werden tijdelijk naar veiliger velden geleid.

Er werd niet met enig mes op tafel gespeeld maar de uitslag is natuurlijk wel belangrijk!

Omdat het makkelijker is als vast paar om te scoren dan als losse deelnemer werd de uitslag in tweeën gedeeld: een voor de 5 koppels en een voor de 10 losse deelnemers. We speelden 5 rondjes van 8 spellen.
Koppels

Jolie en Erwin als paar wonnen net als vorige keer, deze keer met twee straatlengtes voorsprong. Wie gaat hen 30 april verslaan? De laatste drie koppels eindigden vrijwel gelijk.

Paar                                Punten

1    Jolie en Ervin               5243
2    Sylvia en Herman       3810
3    Evelien en Samantha 3576
4    Ans en Bert-Jan          3553
5    Petra en Jan-Bart       3532

Loslopers

Frank was de topper met Anna als goede tweede. Iwan kreeg vast vreselijk slechte kaarten, maar won daarmee wel de aanmoedigingsprijs!
Punten

1    Frank                 4610
2    Anna                 4500
3    Tanja                4092
4/5Myra en Ton   3865 (hoe is het mogelijk?? gelijk geëindigd?!)
6    Pim                   3674
7    Hugo                3656
8    Richard           3421
9    Marijn             3401
10  Iwan                2892

Ton de Vries

 

 

Meer nieuws

Home

Clubs & uidagingen

Zaalhuur

Cursussen

Over ons

Contact