Doe mee met de pubquiz op 10 juni!

Iedereen kan Pubquizen.

Doe mee a.s. woensdag 10 juni om 20.00 uur met de TEST Lombard Pubquiz. Onze quizpresentator is Patrick de Koning, alias Ploppie.

Op woensdag 10 juni start de eerste Lombard Pubquiz via internet en zodra de mogelijkheden er zijn volgen er ook live quizes op de Lombardkade. Hierover later meer.

Hoe werkt het?

 1. Je vormt een team met 4 tot maximaal 6 personen. Dat mogen ook niet-leden zijn.
 2. Verzin een teamnaam. Benoem een leider. Bij voorkeur de meest handige met internet.
 3. De leider geeft het team uiterlijk 10 juni vóór 18 uur per mail op: ploppie170@gmail.com (teamnaam + namen teamleden). Je kan na inschrijven later nog extra teamleden doorgeven.

Op 10 juni.

 1. Je opent uiterlijk om 20 uur de volgende link: mixer.com/DutchDestroyer. Daar ontvang je de vragen via een livestream, live gepresenteerd en met tekst in beeld.
 2. Je maakt voor 20 uur contact met je team via Zoom, Discord of ander platform. Of je zit met je team bij elkaar in de huiskamer.
 3. De teamleider ontvangt een google antwoordenformulier per mail en stuurt per 2 ronden het ingevulde formulier voor het team door naar Ploppie.
 4. Er zijn 6 ronden van 6 vragen. Speel eerlijk en gebruik geen google of andere zoeksites of hulpmiddelen. Je neemt hiermee alleen jezelf in de maling.
 5. Je kunt het beste een headset of oortjes gebruiken. Als een teamlid geluid over de speakers heeft aanstaan krijg je een echo en hoor je het niet goed.
 6. Wil je geen headset? Dan moet je het geluid van mixer.com uitzetten en de vragen alleen op beeld volgen. Bij een geluidsvraag zet je even het geluid aan en je microfoon uit.
 7. Na afloop van de quiz neemt Ploppie de antwoorden door en zal ook de uitslag bekend worden gemaakt en in een overzicht worden gemaild naar elk team.

Dit lijkt allemaal ingewikkelder dan het is, doe gewoon een keer mee, afhaken kan altijd nog. De quiz duurt circa 2 uur met 2 pauzes van 10 minuten. Er is voldoende tijd om over vragen na te denken en de antwoorden te verzamelen. Pen en papier bij de hand is handig en natuurlijk iets te drinken.

Zie onder nog wat extra tips om goed voorbereid te zijn:

 • Als je tijdens de quiz ook gebruik wilt maken van de chat is het noodzakelijk een account aan te maken op mixer. Dit is niet verplicht, maar wel leuk.
 • Onderlinge communicatie binnen je team is te voeren via discord. De Lombard lounge is te vinden via deze link: https://discord.gg/gY2xGt9  Ook andere middelen zijn te gebruiken zoals bijvoorbeeld skype of zoom. Je kan zelf kijken wat je het makkelijkst vindt.
 • Het geluid van Mixer kun je uitzetten rechts onder in het scherm zodra de stream start. Daar zit een speaker icoontje waar je het volume mee kunt bepalen en ook een mute optie.

Heel veel plezier!

De initiatiefnemers,

Digna Lievaart en Anneke van der Meer

Meer nieuws

Home

Clubs & uidagingen

Zaalhuur

Cursussen

Over ons

Contact