Dagboek Erasmus Bridge- en Schaakweek 2021 – dag 9 en de afsluiting van een fantastische week

Dag 9 Open Paren. Zondag was er het Open Paren toernooi met één kwalificatie zitting ’s morgens en A- en B-finale ’s middags. En ik kan je zeggen dat het niet makkelijk was om 50% te halen om de A-finale te kunnen spelen. Genoeg spelers van goeden huize belandden in de B. De middag zitting telde dubbel, dus een buffertje van de ochtend hielp wel maar was niet genoeg. Dat bleek ook wel. Jasper en Oscar stonden ’s morgens bovenaan met 61,5% maar werden ’s middags ingehaald door Xavier Friesen & Ronald Goor. Tegen Berry Westra en Vincent Ramondt bood dit aspirantenpaar netjes 6 klaveren uit waar de rest in 3 sans zat. Door een sterke middagzitting van 63% werden Xavier en Ronald de nummers 1 van de Open Paren en zij mochten de € 500,- in ontvangst nemen. Wat mooi dat deze jonge talenten het toernooi wonnen!

Dennis Stuurman en Helmut Hoogeveen, ook wel bekend als de pinguïn en opa, speelden als gelegenheidspaar een sterke wedstrijd en het 4-kaarten hoog systeem vormde geen enkele hindernis om de 2e plaats in de A-finale te halen. In de B-finale sloegen Mike Reuser en Cristian Raducanu ’s middags toe met een zitting van bijna 74%. Verder uitstekende prestaties van Francine Sandijck en Ilse de Roest die de tweede plaats behaalden en enkele divisiespelers het nakijken gaven en Piet Romein en Henri de Cagny die de categorie hoofdklasse of lager wonnen in de B. Reint Meijer kreeg nog van Berry Westra zijn speldje voor de 150.000 (!!) meesterpunten uitgereikt met de bijbehorende kwinkslag.

Daarmee kwamen we aan het eind van deze Erasmus Bridge- en Schaakweek en in de nazit keken we moe maar voldaan terug op een fantastische week. Bijzondere dank aan alle vrijwilligers die het toernooi hielpen organiseren en alle sponsors voor hun bijdrage aan de aantrekkelijke prijzenpot. En last but not least: alle deelnemers bedankt voor jullie komst. Hopelijk tot volgend jaar allemaal!

Zie voor alle foto’s van het event onze facebookpagina, voor de bridge-uitslagen https://5077.bridge.nl/competities/   en voor de schaakuitslagen  http://www.rsrivorentoren.nl/

 Dag 8 Zaterdag 28 augustus. Het rapid schaaktoernooi en de patton. Het schaaktoernooi dat mede werd georganiseerd door RSR Ivoren Toren trok een mooi divers publiek aan. We zagen deelnemers van jong tot oud, van thuisschakers tot grootmeesters, uit Rotterdam en verre omstreken, zoals Estéban den Toorn die al vroeg in de trein in Raalte (Overijssel) stapte om op tijd op het toernooi te zijn.

 

Op de foto zie je de 5 Arubaanse schaakvrienden die de gelegenheid
gebruikten om elkaar weer eens te zien en een mooie partij te schaken. De sfeer was bijzonder en voor menigeen was het lange tijd geleden dat ze een echt toernooi hadden gespeeld. De laatste partij van de Zwitserse rapid was super spannend. Jasel Lopez die bovenaan
stond speelde tegen Daniël Zevenhuizen. Daniël won en kwam gelijk met Jasel te
staan waardoor uiteindelijk Alexandre Dgebuadze (grootmeester) het toernooi won. Wat een spannende ontknoping!

Voor de bridgers was er zaterdag 28 augustus een patton, een speelvorm die niet vaak in Nederland wordt gespeeld. Een gemêleerde gezelschap van jong en oud uit alle windhoeken van het land deed mee, waaronder Anne en Gerbrand uit Assen en Ruurd en Elianne uit Arnhem.  In de patton speel je met een viertal en gaat het zowel om de viertallen als de parenscore. De indeling is Zwitsers, waardoor als je wint je steeds sterkere tegenstanders krijgt. De teams speelden 7 ronden van 4 spellen. Team Tosca veroverde na een matige start in de 1e ronde nipt de 1e plaats in een spannende strijd. Harry Geelen was jarig en het “lang zal hij leven” was aan de andere kant van de Kralingse plas te horen. Op het balkon van de Grandstand bleven de bridgers nog lang genieten van de zachte zomeravond. De organisatoren dronken moe maar voldaan een laatste drankje.

Dag 7 De individueel. Vrijdagmiddag is op het Denksportcentrum traditioneel de middag van de cross-imp individueel. Je speelt elke ronde met een andere partner. Meestal zijn er 8 of 12 spelers, maar tijdens de Erasmus Individueel speelden wel 37 spelers mee onder het genot van een hapje en drankje. De individueel was zoals elke week erg gezellig en hilarisch, want er gebeurt altijd wel wat onverwachts. Je moet wel een beetje tegen de herrie kunnen, dat hoort erbij. Na een aantal ronden leek meneer de Paauw, een van de trouwe  bezoekers vande individueel, de wedstrijd te gaan winnen. Maar nee hoor, nadat hij iedereenal had getrakteerd duurde het toernooi 1 of 2 rondjes te lang en de winst ging aan zijn neus voorbij. Een mooie overwinning van Cheryl van Toorn!

Dag 6 ‘s Morgens om half 11 schaarden 57 jeugdschakers t/m 15 jaar zich achter het schaakbord. Het was een spannende strijd en wat was het leuk weer eens een echt toernooi te spelen! De eindstanden en uitslagen van het RSR Ivoren Toren jeugdschaaktoernooi, op 26 augustus gehouden in de CHIO Grand Stand als onderdeel van de ERASMUS Bridge- en Schaakweek 2021, zijn hier beschikbaar. En een uitgebreid verslag vind je hier:  http://www.rsrivorentoren.nl/Nieuws/nieuws_jeugd_20210828.htm

‘s Avonds was het briesen en bruisen in de twee bovenzalen van de Grandstand bij een enerverend butler toernooi! Het waren geen saaie spellen, dus ideaal om het verschil te maken. Voor sommigen was het een ware reünie… na 1,5 jaar weer kaarten in de handen en de clubgenoten voor het eerst weer zien. Op het podium stonden Rotterdam, Amsterdam, Delft, Den Haag, Tilburg en Nijmegen! Er was een flinke prijzenpot met  o.a. € 250,- per paar voor zowel de winnaars in de NZ (Loekie Ahrens en Frank van Wezel) als de OW lijn (Ronald Brantsma en Rob Jagroop). De speciale jeugdprijs was voor Noa Kant en Reinder van der Weide.  Van harte gefeliciteerd! Zie voor meer foto’s Facebook Erasmus.

Dag 5 De senioren bonusdrive, de simultaan met Jan Timman en de gemende paren bridgedrive. Het programma op de woensdag startte met de senioren bonusdrive, waar de deelnemers extra punten kregen voor hun leeftijd: 1% voor elke 5 jaar boven de 65. Eppo Hartman en Rebecca de Bruijn haalden met 68% de eerste plaats en waren de winnaars van de dinerbon van Vicini.

Woensdagavond organiseerde RSR Ivoren Toren in samenwerking met Denksportcentrum Rotterdam de simultaan schaken met Jan Timman. Het was een heel boeiende avond waar alle 30 tegenstanders heel lang wisten vol te houden. Jan Timman die al anderhalf jaar geen simultaan had gespeeld was het niet verleerd. Van de 30 partijen won hij er 26 en haalde 4 remises. De vier spelers die remise bereikten kregen allen een gesigneerd boek van Jan Timman overhandigd. Meer hierover binnenkort op de website van RSR Ivoren Toren.

Parallel aan de simultaan speelden de bridgers een gemengde paren toernooi. In een relaxte sfeer speelden de paren 24 spellen waar een paar mooie slemhanden bij waren. Kees Bakker & Pieternel Boone wonnen met 60,9% de 1e prijs. De tweede prijs ging naar Ton de Vries & Laurie Hermanns en de derde plaats was voor Ruud von Seida & Paula van Wageningen.

Dag 4 De 2e zomerdrive.  Op de tweede zomerdrive werd er flink gescoord. Marie-Louise Cuppen en Aad van Esch haalden maar liefst 69,9% in de B-lijn en verdienden daarmee een dinerbon van € 50,-. In de A-lijn wonnen Rob Jagroop en Dries Olgers met 68,8% nadat een foutief ingevoerde score werd gecorrigeerd. De nummers 2 waren Paul de Jong en Eric Neetson Lemkes met 67,8%. Op 3 en 4 eindigden Yvonne Oomens en Jan Oomens en Noa Kant en Reinder van der Weide.

Maandag 23 augustus 2021.

Dag 3 Golf & Bridge en zomerdrive. Het weer? Een 10 voor golf. Terrasje, golfwedstrijd en de golfclinic, terrasje….. gezellig eten en dan bridgen, wat wil je nog meer? Het was een fantastische middag en avond met 18 enthousiaste deelnemers. Golf & bridge komt gegarandeerd terug volgend jaar in het programma! De combiprijs Golf & Bridge werd gewonnen door Loes Janssen en Ronald Halkes.  In de bovenzaal was ’s avonds de zomerdrive waar de strijd werd gestreden met deelscores halen. Waar waren de slemhanden? Is de schudmachine overwerkt? In de A-lijn wonnen overtuigend Aarnout Helmich en Peter van der Gaast met 72%, in de B-lijn gingen de restaurantbon naar Annemarie Marti en Mark Wagenaar. Goed gedaan! Zie voor meer foto’s fotoalbum Erasmus 2021  en like us @ Denksportcentrum Rotterdam | Facebook.

Dag 2. Zondag 22 augustus 2021.

De viertallen met als hoofdprijs € 1000,-. Zestien teams streden een sportieve strijd. Met de uitslag op nummer 1 Lombard 1-2-tje (Chris Westerbeek, Ruud von Seida, Rens Philipsen en Dennis Stuurman), nummer 2 Les deux en nummer 3 Bloemenpracht. Bekijk de spellen en de uitslagen op https://5077.bridge.nl/competities/  Het was een goed georganiseerd toernooi met een top sfeer! Alle deelnemers bedankt voor een mooie dag.

Dag 1. Zaterdag 21 augustus 2021.

Het Erasmus toernooi had een mooie start vandaag met 40 beginnende bridgers. De meesten volgden vorig jaar of het jaar ervoor een beginnerscursus. Zij hebben genoten van de clinic van Berry Westra met 5 mooie tips, biedlessen en een afspelsituatie.

Alles met voorbeelden en anekdotes doorspekt. Vervolgens speelden zij een toernooi. Sommigen hadden niet eerder bridge gespeeld met kaarten in hun handen, dat was een leuke ervaring erbij. Met een hapje en een drankje erbij vloog de middag om. Vijf paren gingen met prijzen naar huis. Een zeer geslaagde start van onze Bridge- en Schaakweek! De uitslag is te vinden op https://5077.bridge.nl/competities/

 
 

 

Meer nieuws

Home

Clubs & uidagingen

Zaalhuur

Cursussen

Over ons

Contact