Leren bridgen iets voor jou? Beginnerscursus (Berry 5 deel 1): start 5 sept

Ontwikkel je bridge

Houd jij van een kaartje leggen en gezelligheid? Misschien is bridgen wel een uitdaging die bij jou past. Ons uitgangspunt is dat iedereen kan leren bridgen! Kom vrijblijvend meedoen en bepaal na de eerste les of je doorgaat.

De cursus bestaat uit 14 lessen. Iedere les bestaat uit een presentatie waar de stof wordt uitgelegd. Daarna worden er spellen gespeeld die aansluiten bij de behandelde stof. De lessen starten om 19:45 uur en duren ongeveer 2,5 uur. Op 5 december is er geen cursus vanwege Sinterklaas.

Voor meer informatie en aanmelden:
Bel Huib Konijnendijk 06 5502 1324 of mail huib@dscr.nl.

Locatie: Denksportcentrum Rotterdam
Onze locatie ligt op het terrein van de Rotterdamsche Manège, Kralingseweg 120 Rotterdam.

 

WAT IS BRIDGE?

  • Bridge is een denksport, het meest uitdagende kaartspel dat er is. Iedereen kan het leren! Als officiële sport wordt het over de hele wereld met dezelfde regels gespeeld.
  • Kansspel of behendigheidsspel? Behendigheid! De kaarten zijn gestoken door een machine: je krijgt dezelfde spellen als anderen en je scoort goed als je het beter doet dan de anderen. Je hoeft dus geen goede kaarten te krijgen om te kunnen scoren!
  • Bridge is een soort grote puzzel: je moet goed nadenken, je concentreren en samenwerken. Maar je speelt het altijd met andere mensen! Soms speel je zelfs met een heel team. Bridge is dus niet alleen leuk, maar ook heel gezellig.
  • Met bieden wissel je informatie uit met je partner. Wie het hoogste biedt bepaalt welke kleur troef is. Daarna ga je spelen. De leider moet proberen minstens zoveel slagen te halen als hij heeft geboden. De tegenstanders proberen dit te voorkomen door zelf veel slagen te winnen. Eén spelletje bridge is klaar na ongeveer 7 minuten.
  • Bridge kan ook op internet met echte spelers of met robots worden gespeeld.

 

Direct inschrijven

Cursussen

Home

Clubs & uidagingen

Zaalhuur

Cursussen

Over ons

Contact